Gerd Svenningsen

Klaver og sang (Ørestad Syd): 
Gerd Svenningsen er Cand.mag. i Musikvidenskab med særligt fokus på rytmisk musik samt sidefag i Film- & Medievidenskab. Desuden et semester på University of Montana’s Music Department samt Front Sessions 1-årige jazzlinje i Århus – begge steder med saxofon som hovedinstrument. Gerd har gennem de sidste 25 år undervist i både klaver, saxofon, sammenspil og rytmik & bevægelse i aldersgruppen 2-14 år. “Hendes undervisning møder altid børnene i deres øjenhøjde, og hun lægger stor vægt på at skabe nogle gode og trygge rammer der indbyder til, at børnene både får udforsket deres musikalitet og nysgerrighed. Udgangspunktet er altid en lystbetonet tilgang til musikken, og undervisningen foregår på en rar, varieret og legende måde

Jane Funch Kofoed

 • Børnekor, sang, klaver og musikalsk grundskole: I arbejdet med sang og musik udvikles et hav af kompetencer som lysten til at eksperimentere, udtrykke, forandre og fortolke. Vigtige egenskaber som jeg nyder at give videre i mit arbejde. At synge og spille musik er ganske enkelt det bedste, jeg ved! 

  Jeg er uddannet musiklærer fra Frederiksberg Seminarium i 2003 og har undervist i musik i over 20 år. Til at begynde med i folkeskolen. Derefter i en lang årrække på et 10. klasses Uddannelsescenter for Musik og Performance. Her underviste jeg i sangteknik, solosang, flerstemmigt kor, klaver og sammenspil. I dag underviser jeg udover i Musikskolen også på en Musisk Lilleskole. Jeg akkompagnerer bedst på klaver og guitar, men spiller også andre forskellige instrumenter. Privat har jeg sunget og spillet alt fra det helt klassiske til det meget rockede – i alt fra bands til store musicals både som solist og som en del af et større kor eller ensemble. 

  Musik, sang og teater har gjort mig til et udadvendt, engageret og kreativt menneske, som elsker at undervise og glæde børn gennem musikken.

  Jeg bor selv i Vanløse og har børn på Kirkebjerg Skole.

Sofus Preisel

 • Klaver: Sofus Preisel er uddannet klassisk pianist fra Det Jyske Musikkonservatorium og har mange års undervisningserfaring. Det vigtigste for mig er at min undervisning altid opleves som trykt og sjovt. At undervisningen bliver en god og inspirerende oplevelse, er et must, uanset hvor oplagte mine elever er, eller hvor meget de har nået at øve sig. I min undervisning vægter jeg højt at mine elever oplever en glæde og indlevelse ved at spille helt fra starten af. Det vil sige at snakke om eksempelvis hvilke historier og stemninger der er i musikken og ikke er noget der ”sættes på” senere, når man har styr på teknikken. Det sagt, indeholder min undervisning også klaverteknik, nodelæsning, becifringsspil, musikhistorie og -teori, genrebevidsthed, analyse, øveteknikker og improvisation. Kort sagt ønsker jeg at mine elever får et trygt og sjovt forhold til musik med et robust fagligt fundament.”

Mette Soele Zachau Mathiesen

 • Trommer, sammenspil og guitar: Mette Soele Zachau Mathiesen. Jeg er uddannet musiklærer og har undervist børn og unge i sammenspil, trommer, guitar og sangskrivning gennem de sidste 15 år.               Derudover er jeg professionel musiker og sangskriver.                                       Mit hovedinstrument er trommer og jeg har bl.a spillet i Miss B. Haven og skrevet sange til Det Danske Melodi Grand Prix, bl.a Fra Mols til Skagen.       Jeg lægger vægt på at det er lysten som frembringer musikken, og mit motto er at “musik skal være sjovt, men det er ikke for sjov.”

Tine Frederiksen

 • Violin: Tine Frederiksen er uddannet klassisk violinist fra Det Jyske Musikkonservatorium og har ca. 30 års undervisningserfaring. I min undervisning lægger jeg vægt på, at det først og fremmest skal være sjovt at lære at spille. Violinens håndværk introducerer jeg med udgangspunkt i elevens stærkeste side, for at opnå den bedste klangdannelse, og dertil kommer selvfølgelig musikkens grundlæggende byggesten som puls, rytme, nodelæsning, at lytte sig frem og spille udenad. Til de yngste bruger jeg sang og tekst som huskeværktøj, og introducerer noderne hen ad vejen når det kommer naturligt. Hos mig handler det ikke om at blive verdensmester, men først og fremmest om at få en god oplevelse med at spille, både alene og sammen med andre.
  Genremæssigt bevæger jeg mig mest inden for klassisk, men jeg tror på, at klassisk musik sagtens kan gå hånd i hånd med hvad end man ellers lytter til, om det er filmmusik, pop, rock eller folkemusik.

Finn Poulsen

 • Sammenspil: Finn Poulsen har undervist i over 40 år i musik, på alle planer, fra konservatorie til børnemusik. Elsker at spille, spiller især guitar, bas og mundharpe, skriver sange og synger. Arbejder gerne med sangskrivning i fællesskab med de elever jeg har, med at blive god til at spille levende og rytmisk, og med at improvisere, både med ord og toner.

Anja Elisabeth Sand

 • Voksenkor, klaver og sang: Anja Elisabeth Sand, Musikpædagog og Logopæd, 25 års undervisningserfaring , udvikler af https://anjasmusikskole.dk/ og Formand for og stifter af Musik i Folkeskolen Tlf 26956212

Rikke Mejlhede-Cranø

Babyrytmik & efterfødselstræning samt Musik & bevægelse for børn 1-6 år (Kvarterhuset Amagerbro): Rikke Mejlhede-Cranø har undervist i musik og bevægelse for børn og familier siden 2006. Bag sig har hun bl.a. en 3-årig rytmisk MGK (musikalsk grundkursus) som vokalist, en pædagoguddannelse med speciale i musikpædagogik, en professionsbachelor i Psykomotorik og afspændingspædagogik samt flere yogalæreruddannelser. Rikke er udover underviser hos Musik i Folkeskolen mangeårig underviser på apa – aftenskolen for psykomotorik og afspændingspædagogik, gæstelærer på uddannelser, laver inspirationskurser for pædagogisk personale i daginstitutioner og er ekstern konsulent på Københavns Hovedbibliotek med barselsoplæg og workshops om barnets musikalske udvikling samt bevægelsesudvikling og sansemotorik. “Jeg ser samvær omkring musik og bevægelse – udover at være et rum for udvikling og læring, som noget, der har værdi i sig selv. Et frirum til ikke at skulle præstere, men bare at være, udtrykke sig og at skabe. Det, jeg værdsætter allermest ved at undervise, er nærværet – at glemme tid og sted, de unikke meningsfulde stunder og samhørighed mellem mennesker der opstår igennem musikken”. Læs nærmere om Rikkes baggrund under de specifikke holdbeskrivelser.